Hogyan ismerjük meg az erősségeinket és korlátainkat? Így segít a DISC Viselkedésprofil!

Miért hasznos személyiségünk megismerése?

Mindannyiunkban él a vágy – még ha kimondatlanul is – hogy többet tudjunk meg önmagunkról.
Megerősítést kapjunk arról, amit már tudunk és új távlatok nyíljanak meg előttünk a még nem ismert, vagy háttérbe szorított tulajdonságainkról.
Összetett és folyamatosan változó világban élünk, amely villámsebességgel szállítja az új lehetőségeket és kihívásokat. Ahhoz, hogy számunkra megfelelően és stabilan tudjunk ezekre reagálni, ismerjük meg saját viselkedésünk, személyiségünk mozgatórugóit.

Mitől válik valaki sikeressé és eredményessé az életének különböző területein?

Az, aki rálát és megérti saját viselkedésmódját, mozgatórugóit, tud eredményes és sikeres emberré válni mind a magánéletben, mind a munkahelyi környezetben.
A sikeres emberek nem veszítik el a kapcsolatot önmagukkal még a nehéz helyzetekben sem. Biztos önismerettel rendelkeznek, ezáltal képesek összehangolni saját személyiségüket a környezet változásaival mind a személyes, mind a szakmai életükben.
Mindannyiunknak megvannak a saját erősségei és természetesen korlátai. Minél jobban építünk az erősségeinkre, annál könnyebben és gyorsabban tudunk fejlődni. Korlátainkat is meg kell ismernünk és el kell fogadnunk ahhoz, hogy megtanuljuk kezelni őket és tudjuk, milyen erősségünk segít túllépni rajtuk.

Hogyan segít ebben a DISC Viselkedésprofil?

A DISC Viselkedésprofil az emberi viselkedés megértésére és a helyzethez kapcsolódó viselkedés leírására törekszik, ugyanakkor értékes információkat ad saját és mások viselkedéséről.

  • Hogyan érzékelem a környezetemet?
  • Hogyan reagálok a környezetemre?

Két alapvető kérdés, amelyekre épül a 4 fő viselkedésmód és a további 20 viselkedésminta. A variációk száma természetesen végtelen – különbözőek vagyunk, mégis mutathatunk hasonló viselkedést.

Miért hasznos a DISC Viselkedésprofil?

Az egyén személyisége az, amely mindenféle változás kiindulópontja. Legyen szó személyes változásról, fejlődésről, vagy akár szervezeti átalakulásról, vezetőfejlesztésről, változáskezelésről.
A vállalat számára fontos tényező, hogy olyan vezetőkkel, munkatársakkal dolgozzon együtt, akik ismerik saját személyiségüket és megértik mások egyéni viselkedésmódját. Ez az alapja a hatékony kommunikációnak, együttműködésnek, a szervezeti stabilitásnak és fejlődésnek.

Nyereményjáték (LEZÁRVA)

Az ősz a legjobb időszak az önreflexiókra. Fedezze fel velünk a DISC módszerrel készült Viselkedés- és Személyiségprofilját! Töltse ki a lenti űrlapot és nyerje meg a 230€ értékű DISC Viselkedésprofil kérdőívet és a hozzákapcsolódó elemzést!

Elolvasom a Játékszabályzatot.

Jelentkezési lap (lezárva)